Català Castellano

La pàgina web de l'ARCC permet consultar informació i dades relacionades amb el sector de la llet de cabrum i oví, la seva normativa, informació tècnica amb articles actuals i  revisions,...
Consulta el menú i contacta amb nosaltres.

L'Associació de Ramaders de Cabrum de Catalunya està formada per un grup de ramaders del sector del cabrum lleter que es troba a les províncies de Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona,  també tenim socis a l'Aragó. En el grup associatiu s'inclouen les ramaderies d'oví lleter i cabrum de carn, ambdues amb menor  representació.

L'associació compta amb explotacions de cabres i d'ovelles de diferents censos, des de la més petita amb menys de 20 animals, fins les més grans amb 2.000 caps. Algunes  d'aquestes explotacions tenen formatgeria i elaboren productes derivats, de la llet que ells mateixos produeixen. La raça de cabres més freqüent a les nostres explotacions és la Murciano-Granadina, tot i que també estan representades les races Alpina, Saanen, Malaguenya i Paioia.

 Són socis ramaders que engreixen cabrits, i explotacions de muntanya per a la producció de carn i socis que sense tenir cabres volen mantenir un vincle amb el sector.

L'associació compta amb un servei tècnic especialitzat de dues veterinàries que visiten les explotacions per assessorar al ramader en tots els aspectes: reproducció (ecografies, sincronització de zels, inseminació artificial), qualitat de llet (màquines de munyir, control lleter, mamitis), nutrició (racionament especials i estàndards), sanitat (pla de vacunació, analítiques) i en general la gestió integral de les explotacions... La formació del ramader és important i per això realitzem al llarg de tot l'any diverses jornades i conferències amb temes d'interés i actualitat.

 2011

PROMOCIÓ DE LA LLET DE CABRA D'EXPLOTACIONS CATALANES

La llet de cabra ha estat un component essencial en la dieta mediterrània ja sigui en la seva transformació en formatges, llet fermentada o llet al natural.

Llegir més

2011

PROGRAMA DE FORMACIÓ  

Per aquest anyy 2011 hem iniciat un programa setmanal d'informació per a que el ramader tingui a la seva disposició les bases formatives de tots els aspectes relacionats amb la seva producció diària. 

La formació és bàsica si volem millorar i mantenir el nostre sector dia a dia. No només hem de munyir cada dia, hem de saber com es fa correctament, quins errors podem fer i les millores a incloure.

Mireu a Informació - Últims documents