Català CastellanoL'Associació de Ramaders de Cabrum de Catalunya està posant en marxa un seguit d'accions per tal de promocionar el consum de la llet de cabra i dels seus derivats.
A Catalunya s'ha desenvolupat un sector especialitzat en la producció de qualitat i amb garantia sanitària per poder donar al consumidor una llet de cabra segura i sana.
Les nostres explotacions compleixen amb la normativa de benestar animal, de sanitat animal i de seguretat alimentària. Pel fet de trobar-se en zones rurals afavoreixen la fixació de la població al territori, donen feina al seu entorn i promocionen un turisme rural i saludable.

VOLS CONÈIXER LES NOSTRES GRANGES?

Si esteu interessats a veure tot el procés de producció de la llet de cabra ( com pareixen, com es munyen, què mengen),
fins i tot alguns elaboren formatges!

Contacteu amb nosaltres mitjançant aquest
linkANTECEDENTS DEL CONSUM DE LLET DE CABRA

La cabra ha tingut sempre un paper molt important per a la supervivència a les poblacions rurals i sobretot dels infants en pobles que viuen en condicions extremes i també en la pobresa on és més fàcil la malnutrició d'infants i d'adults.
La llet de cabra és molt important en aquests ambients, i ho confirma la frase "la cabra és l'animal dels pobres" pel seu preu de compra i de manteniment.
A més, la llet de cabra ha estat un component essencial en la dieta mediterrània, ja sigui en la seva transformació en formatges, llet fermentada o llet al natural.

QUINS BENEFICIS ENS  APORTA LA LLET DE CABRA

La llet de cabra es diferencia de la llet de vaca i de l'humana en la seva elevada digestibilitat, degut a la seva natural homogeneïtzació  dels glòbuls de greix, que són més petits, i tenen una superfície més grans per a que siguin degradats pels enzims.
Estudis científics a tot el món, conclouen que la llet de cabra redueix el colesterol total en sang i la fracció LDL (el que diem colesterol dolent) gràcies als àcids grassos de cadena mitja (caproic, caprílic, càpric).

La llet de cabra por ser una alternativa a la llet de vaca, per aquelles persones que pateixen de desordres digestius, problemes d'úlcera d'estómac, colitis, acidesa, afeccions al fetge i la vesícula biliar.
Gràcies als àcids grassos de cadena mitja, que formen un 36% del total des greixos de la llet de cabra, el greix que es consumeix s'utilitza com a font d'energia immediata i per tant en
períodes de convalescència té un poder energétic molt interssant doncs no s'emmagatzema en forma de greix als adipocits.

Els àcids grassos de la llet de cabra milloren els símptomes relacionats amb l'estrès, com l'insomni, constipació i indigestions. També per a la migranya, eczemes de la pell relacionats amb l'estrès.


FOTOS DE LES NOSTRES FIRES I LES PROMOCIONS REALITZADES

 
 
CURIOSITATS DE LA LLET DE CABRA
 

Els banys amb llet de cabra eren una costum per a Cleopatra!! Però passem a aspectes pràctics, la llet i els seus derivats (sèrum) s'estan utilitzant cada cop més cosmètica.

Per què aquesta característica?

+ Neteja: elimina les impureses externes respectant l'equilibri natural de la pell ja que té un pH similar.

+ Corrector: restableix l'equilibri alterat gràcies a la capacitat d'emulsió que facilita l'absorció dels greixos a través de la pell.

+ Protector: impedeix que els agents externs alterin les propietats naturals de la pell. Els responsables són els àcids grassos càpric i caprílic.

+ Cosmètic: utilitzar com a base en pintallavis, ombres d'ull...


Si vols saber més pots consultar aquest article tècnic on trobaràs, a més a més, la bibliografia de tot el que diem en aquesta pàgina.

                                                                     VEURE ARTICLE TÈCNIC       /    DESCARREGAR TRÍPTIC


LLEGIR MÉS ARTICLES RELACIONATS 
 
La llet de cabra es podria considerar un aliment funcional... Descarregar notícia
 
La llet de cabra és adequada per a les llets infantils (estudi australià)... Descarregar notícia 
 
Les propietats ocultes de la llet... Descarregar notícia